Vodilna slika

Ribnica z okolico

Gostilna Harlekin je odlično izhodišče ali končna postaja vaših izletov. Gostje, ki so nastanjeni pri nas, bodo nedvomno preživeli prijetne počitnice ali pa vsaj krajši oddih. Vabljeni!

Kočevsko-ribniška


Kočevsko-ribniška je najvišje ležeči predel Dolenjske. Prednosti za izletnike predstavljajo številne poti po neokrnjeni naravi, obsežno območje Nature 2000 in gozdovi, v katerih domujejo tudi rjavi medved, volk in ris. Naravno bogastvo tega področja navdušuje na vsakem koraku.

Že od nekdaj pa je pestro tudi življenje ljudi v teh krajih. Kočevsko-ribniško zaznamujejo domača obrt (suha roba in lončarstvo), kočevske vasi, vodnatost in številne kulinarične dobrote. Dolga in zanimiva tradicija je pustila pečat do današnjih dni, zato med najodmevnejše prireditve še danes sodijo Ribniški sejem, »Tamburanje v Kostele« in Tržni dan v Sodražici. Če imate priložnost, jih obiščite in spoznajte kulturno dediščino ene najbogatejših slovenskih regij.

Ribnica


Ribnica je eden najstarejših slovenskih krajev in ima bogato zgodovino. Obiskovalca že od daleč pozdravita dva zvonika ribniške cerkve sv. Štefana, ki sta zgrajena po načrtih slovitega arhitekta Jožeta Plečnika. Mnogo pomembnih Slovencev je bilo doma prav v Ribniški dolini. Skladatelj Jakob Petelin Gallus, mecen slovenske inteligence Luka Knafelj, jezikoslovec Stanislav Škrabec, Janez Evangelist Krek in drugi so pustili pomemben pečat.

Priporočamo ogled obnovljene Miklove hiše, h kateri spada zelo obiskana knjižnica in Rokodelski center z galerijo in muzejem. Morda vas bo zanimal Ribniški grad z etnološkim muzejem ali pa Škrabčeva domačija.

Tradicionalne obrti, po katerih je Ribnica znana, si je mogoče ogledati v mestnih delavnicah. Ne spreglejte tudi številnih kulturnih, etnografskih in drugih prireditev, kot so Ribniški sejem suhe robe in lončarstva, Rokodelski festival, Miklavževanje, Žive jaslice, Kmečke igre na Velikih Poljanah, Novoletni koncert …

Aktivnosti


Če ste radi športni, so vam na voljo številne aktivnosti – kolesarjenje po podeželskih cestah in neprometnih poteh, pohodništvo, čolnarjenje in rafting po Kolpi, plavanje, gobarjenje ali pa le prijetni in sproščujoči pikniki.