Zgodovina

1994

V centru Ribnice smo odprli Picerijo Harlekin. Prostore za lokal smo najemali, a že takrat smo imeli željo po lastni gostilni, ki bi nudila tudi možnost prenočitev in ki bo arhitekturno zasnovana po vzoru tradicionalnih slovenskih podeželskih gostiln. Ključna se nam je zdela vpetost v domač kraj in možnost obujanja tradicije kraja in regije.

2000

Želja po lastni gostilna je ostajala, vendar v Ribnici ni bilo dobre priložnosti, zato smo naredili odločen korak in kupili staro gostilno P’r Kralj v Verjah pri Medvodah. Staro stavbo smo nadomestili z novo, obenem pa ohranili videz pročelja stare gostilne.

2005

Otvorili smo Picerijo in špagetarijo Harlekin v Medvodah. Večji prostor je omogočal razširitev ponudbe. Poleg pic, ki so bile še vedno glavna ponudba, smo gostom stregli tudi s pestrim izborom testenin, solat in nekaj mesnimi jedmi. Pripravljali smo malice, ob vikendih pa tudi kosila.

Gostilna je postala prepoznavna vaška točka in shajališče stalnih družb in lokalnih gostov. Nudili smo prostor za zaključene družbe, kasneje pa tudi prirejali dogodke, kot na primer večere stand-up komedije.

2006

Kmalu po odprtju Picerije in špagetarije Harlekin v Medvodah se je tudi v Ribnici ponudila možnost za novo in lastno gostilno. Priložnosti nismo izpustili, temveč začeli z gradnjo nove gostilne.

2011

Vodenje Picerije in špagetarije Harlekin v Medvodah in hkratno vodenje gradnje nove gostilne v Ribnici je postalo prezahtevno, zato smo medvoški lokal oddali v najem.

2012

Velika želja, neprestan trud in drzne odločitve so obrodili sadove. Aprila smo otvorili novo Gostilno in picerijo Harlekin v Ribnici.