Vodilna slika

O nas

Več kot gostilna.

Gostilna in picerija Harlekin je tradicionalno-sodobna podeželska gostilna, ki poleg hrane ponuja tudi prenočišče. Začetek njene zgodbe sega v leto 1994, ko so se lastniku Boštjanu Schönliebu izoblikovala štiri ključna vodila za razvoj lastne gostinske ponudbe.

Pot ni bila lahka, vendar tudi rezultati niso izostali. Štiri vodila danes na vseh ravneh prežemajo Gostilno in picerijo Harlekin.

Lokalnost

Okolje so ljudje, narava in vsa infrastruktura. Smo del okolja, ki ga nikdar ne smemo zanemariti. Pri delu poskušamo v največji možni meri sodelovati s kmeti, pridelovalci, z rejci in dobavitelji iz domače Ribniške doline ali iz drugih slovenskih krajev. Tako, kot sestavine in pijača izvirajo iz domačega okolja, želimo tudi navdih za jedi iskati v domačem okolju.

Naša gostilna je vpeta v lokalno okolje. Domačnost, ki preveva ves kraj, je tudi naše bogastvo. Naša naloga je, da bogastvo okolja krepimo in okolju to hvaležno vračamo.

Sodobnost

Dandanes imamo ljudje malo časa, smo zaposleni, a hrepenimo po oddihu in bolj kot kadarkoli potrebujemo zdrav način življenja. Ta vključuje tudi kakovostno hrano. Smo gostilna, ki zna zadovoljiti potrebe in želje sodobnega človeka.

Tradicionalnost

Tradicionalna gostilna je bila pomemben prostor. To je bil javni prostor, namenjen srečevanju in druženju lokalnih prebivalcev, popotnikom pa je nudila zavetje. S spajanjem tradicije in sodobnosti želimo obuditi stare gostinske šege, lokalno kulinariko, postopke priprave hrane in ribniško tradicijo.

Naravnost

Človek je del narave. Tudi naša gostilna želi biti naravi prijazna, gostu pa približati podeželsko naravno okolje. Uporabljamo naravne sestavine, naravne in avtohtone materiale, hrano pa pripravljamo na naraven in tradicionalen način.