Večer s tamburaši iz Sodražice – Torkovi večeri v Harlekinu

12. Marec 2014 • Dogodki • objavil Administrator

Gostilna in picerija Harlekin,
torek, 25. marec 2014
ob 19. uri.

Večer s tamburaši iz Sodražice


Na tokratnem Torkovem večeru v Harlekinu, ki se ima zgoditi na večer materinskega dneva, bodo Gostilno in picerijo Harlekin napolnili zvoki tamburic. Vabimo vas na nastop Tamburaškega orkestra Sodražica, ki svoje poslušalstvo vedno znova navduši. Pričakujemo vas s kozarcem pijače in prigrizkom.

Tamburaški orkester Sodražica ima bogato zgodovino. Uradno ‘tamburanje’ se je začelo leta 1979, dejanski začetki pa segajo še v obdobje pred drugo svetovno vojno in po njej, ko je tamburaško skupino vodil legendarni Anton Lovrenčič.

Skupina se ves čas pomlaja in trenutno šteje deset članov. Ohranjajo tradicijo igranja po sedaj že redkem sistemu Farkaš in po posluhu. Sistem Farkaš izhaja iz Slavonije. Tamburica ima štiri enako uglašene strune. Orkester sestavljajo inštrumenti bisernica, brač, bugarija in bas.

Tamburaški orkester Sodražica svoje občinstvo navdušuje s skladbami ljudske glasbe in narodno-zabavne glasbe, starogradskimi pesmimi in pesmimi dalmatinskih klap, lastnimi skladbami ter tudi filmsko glasbo.

Ker je število mest omejeno, so obvezne rezervacije. Svoje mesto si lahko rezervirate osebno v Gostilni in piceriji Harlekin ali po telefonu 01 836 15 32. Konzumacija za dogodek je 10,00 €.

predhodna objava naslednja objava