Kantavtorski večer z Žigo Bižalom – Torkovi večeri v Harlekinu

21. Januar 2014 • Dogodki • objavil Administrator

Gostilna in picerija Harlekin,
torek, 28. januar 2014
ob 19. uri.

Kantavtorski večer z Žigo Bižalom – Torkovi večeri v Harlekinu


V Gostilni in piceriji Harlekin pričenjamo s serijo dogodkov imenovanih Torkovi večeri v Harlekinu. Sprva bomo enkrat na mesec, vsak zadnji torek, za Vas pripravili eno prireditev. Da ne bodo dobrot deležni le oči in ušesa, Vas bomo vsakič pričakali tudi s kozarcem pijače in prigrizkom.

Tokrat Vas vabimo na otvoritveni večer, na katerem bo nastopil kantavtor Žiga Bižal.

Žiga Bižal je vsestranski in v zadnjem času zelo uspešen pisec besedil in glasbe. Po rodu je sicer Kočevar, a se mu po žilah pretaka tudi ribniška kri.

Njegov repertoar skladb je obsežen. Kar nekaj jih je napisal tudi za druge izvajalce. Najbolj znana med njimi je gotovo skladba Prifarskih muzikantov Lepo je blu. Lansko leto je Žiga izdal svojo prvo samostojno zgoščenko z naslovom Ldje so rjakl, na kateri je dvanajst avtorskih skladb, napisanih v ribniškem narečju. Nekaj skladb je osebnega značaja, nekaj jih kritizira naš čas, nekaj pa jih opeva ribniško pokrajino in njenega človeka.

Ker je število mest omejeno, so obvezne rezervacije. Svoje mesto si lahko rezervirate osebno v Gostilni in piceriji Harlekin.

predhodna objava naslednja objava